Yıldız şef Nusret Gökçe, Dünya Kupası skandalıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Beykozlu

New member
Kasap “Salt Bae”, dünyanın en önde gelen restoran işletmecilerinden biridir. Şimdi ilk kez Dünya Kupası’ndaki görünümü hakkında yorum yaptı.

Et, Nusret Gökçe’yi ünlü yaptı. Aksine, etin üzerine düşen tuz. Eti tuzla tatlandırarak tek bir el hareketiyle “Salt Bae” takma adıyla birbiri ardına viral hit yaptı, önde gelen futbolcuları ve diğer yıldız adaylarını cezbetti ve birbiri ardına et lokantası açtı.

39 yaşındaki Türk’ün şu anda 22 et lokantası var. Los Angeles’tan Abu Dabi’ye, gurmeler veya gurme olduklarını iddia edenler, altın varakla süslenmiş antrikot biftekler için 1.000 dolar ödeyecek. Ancak alamet-i farikası, et kesmesi ya da bifteklerinin üzerine tuz serpiştirmesi değil. Kullandığı en büyük pound kendisidir.

7 gün 24 saat kameralı dört kişilik bir ekip eşliğinde özel jeti, Tom Ford takım elbiseleri ve kaliteli puroları ile jet sosyete hayatını Instagram’da milyonlarca takipçiye sunmak için belgeliyor. ve TikTok. Gökçe’nin kendini resmetme eğilimini kanıtlamak muhtemelen abartı olmaz. Ancak Aralık 2022’de biraz abarttı.

“Kendimi yabancı hissetmedim”

O zamanlar, eğitimli kasap, Fransa ile Arjantin arasındaki Dünya Kupası finalinden hemen sonra Katar’ın Lusail Stadyumu’nun sahasında, süperstarı Lionel Messi’nin peşinden bir selfie çekmek için peşinden koşan galip Arjantinlilerle karışırken görülebiliyordu. Dünya Kupası kupasını aldı ve sanki kendisi kazanmış gibi onunla poz verdi.

Gökçe’nin görünüşü sadece Albiceleste oyuncuları arasında hoşnutsuzluk yaratmadı. Çok sayıda yorumcu ve gözlemci, gösterişli restoran işletmecisini eleştirerek davranışını “korkunç”, “başkaları için utanç verici” veya sadece “acınası” olarak nitelendirdi. İngiltere’nin efsane futbol efsanesi Gary Lineker, Katar’dan gelen fotoğraflar karşısında “Adam tam bir veba” dedi.

Şimdi sanık ilk kez eyleme atıfta bulundu. İngiliz “The Sunday Times” ile yaptığı bir röportajda davranışını saflıkla açıkladı. Instagram yıldızı, “Arjantin için bir sevgi ve heyecan karışımıydı” dedi. “Arjantin’i seviyorum, bir süre orada yaşadım. Birçok oyuncusu restoranıma geldi, bu yüzden kendimi yabancı gibi hissetmedim.”

Gökçe cana yakın

“Salt Bae”, saha içinde ve dışında yer alanların çoğunun olayları farklı gördüğünü gerçekten anlamıyor. “Finali kaç kişi izledi? İki milyar kişi. Sonra kaç kişi benim hakkımda konuştu? Beş milyar. Tüm dünya.”

İlgiden rahatsız olmuşa benzemiyor. Meşgul et kavurma makinesi, Dünya Kupası finali sahasındaki halkla ilişkiler darbesinden gurur duyuyor gibi görünüyor. Gösterinin hemen ardından Gökçe’nin sahada gerçekte ne yaptığı sorusu akıllara geldi. Ne de olsa, etkinliklerine giriş konusunda zaten çok kısıtlayıcı olan FIFA, Dünya Kupası finali söz konusu olduğunda daha da katı kurallara sahip.

Kasap Nusret Gökçe, tuz balığı: Kendi itirafına göre, ilgi odağı olmayı sevmiyor.
Kasap Nusret Gökçe, tuz balığı: Kendi itirafına göre, ilgi odağı olmayı sevmiyor.

“Tuz Bae” lakabıyla tanınan kasap Nusret Gökçe: Kendi ifadesine göre ilgi odağı olmayı sevmiyor. (Kaynak: Lars Baron)

Cevap hızlı bir şekilde bulundu. İlgiden de çekinmeyen Dünya Futbol Federasyonu başkanı, Gökçe’ye VIP geçiş hakkını bizzat sağlamıştı. Daha sonra, Gianni Infantino muhtemelen ünlü kasap hakkında daha fazla bir şey bilmek istemedi. En azından Instagram’da takibi bıraktı ve skandalı aydınlatmak için derneği tarafından soruşturma başlatıldı.

Gökçe, “Zamana” karşı naziktir. “Asla kimseyi veya hiçbir şeyi gölgede bırakmak istemedim. İlgi odağı olmayı sevmiyorum.” En azından bundan şüphe edilebilir.

Gökçe’nin restoranının dokuzdan fazla eski çalışanı, ünlü restoran işletmecisine kendilerinden bahşiş vermediği ve onlara karşı ayrımcılık yaptığı iddiasıyla dava açtı. Bu ve benzeri iddialarla ilgili yedi dava sürüyor. Eski çalışanlardan biri, “Salt Bae” nin kendisine takıntılı olduğunu doğrular ve onu bir diktatörle karşılaştırır. Insider dergisine “Onu en çok heyecanlandıran şey kendisi. Kendisinin bizzat Tanrı olduğunu düşünüyor” dedi.