Yufkayla Perde Pilav Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3-4 su bardağı pirinç (Ben basmati kullandım)
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı badem (Kabuğu soyulmuş)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay dolmalık fıstık (Tercihe bağlı)
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 2 adet tavuk göğsü
- 1-2 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 tatlı kaşığı karabiber
- Tavuk suyu
- 50 gram tereyağ yada margarin
- 1 adet soğan (Tercihe bağlı ben kullanmadım)
- Çörek otu
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsümüzü küp küp doğrayıp bir kaba alıp yıkayalım. Yıkadığımız göğüslerimizi bir tencereye alıp üzerini çekecek kadar su ek edip haşlayalım. Haşlanan tavuk göğüslerimizden 1-2 su bardağı tavuk suyunu ayırıp kenara alalım.
- Pirinçleri bir kaba alıp yeterlice yıkayıp suyunu süzelim. Tencereye margarin ve sıvı yağı ek edip üzerine küp küp küçücük doğranmış soğanı ek edip kavuralım. Pirinçleride ekleyip biraz daha kavuralım.
- Kavurduğumuz pirince tuz ve karabiber ek edip ayırdığımız tavuk suyunu ve üzerini çekecek kadar suyu karıştırıp ek edelim ve biraz canlı kalacak biçimde pişmeye bırakalım.
- Bademleri bir cezveye yahut küçük tencereye alıp üzerine su ekleyip bir taşım kaynatalım bu biçimdece kabuklarını soymak daha kolay olacaktır.
- Kabuklarını soyduğumuz bademi bir tavaya alıp üzerine dolmalık fıstık, kuş üzümü ve biraz yağ ek edip kavuralım. Pişen pilava tavuk göğsü, badem, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü de ekleyip karıştıralım.
- Tepsimizi alalım üzerini yeterlice yağlayıp 1 yufka serpelim üzerine bir fırça sayesinde yağ sürüp, ikinci yufkamızı da serpip pirinç karışımımızı ekleyelim ve güzelce yayalım.
- Yaydığımız pirinçlerin üzerine bir yufka daha serpip üzerini yeterlice kızarması için yağlayıp çörek otunu serpelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yufkamız kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun