Yufkayla Perde Pilav

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yufkayla Perde Pilav Tanımı İçin Gereçler

• 3-4 su bardağı pirinç (Ben basmati kullandım)
  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı badem (Kabuğu soyulmuş)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay dolmalık fıstık (Tercihe bağlı)
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 tatlı kaşığı karabiber
  • Tavuk suyu
  • 50 gram tereyağ yada margarin
  • 1 adet soğan (Tercihe bağlı ben kullanmadım)
  • Çörek otu
Yufkayla Perde Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Tavuk göğsümüzü küp küp doğrayıp bir kaba alıp yıkayalım. Yıkadığımız göğüslerimizi bir tencereye alıp üzerini çekecek kadar su ek edip haşlayalım. Haşlanan tavuk göğüslerimizden 1-2 su bardağı tavuk suyunu ayırıp kenara alalım.
  2. Pirinçleri bir kaba alıp yeterlice yıkayıp suyunu süzelim. Tencereye margarin ve sıvı yağı ek edip üzerine küp küp küçücük doğranmış soğanı ek edip kavuralım. Pirinçleride ekleyip biraz daha kavuralım.
  3. Kavurduğumuz pirince tuz ve karabiber ek edip ayırdığımız tavuk suyunu ve üzerini çekecek kadar suyu karıştırıp ek edelim ve biraz canlı kalacak biçimde pişmeye bırakalım.
  4. Bademleri bir cezveye yahut küçük tencereye alıp üzerine su ekleyip bir taşım kaynatalım bu biçimdece kabuklarını soymak daha kolay olacaktır.
  5. Kabuklarını soyduğumuz bademi bir tavaya alıp üzerine dolmalık fıstık, kuş üzümü ve biraz yağ ek edip kavuralım. Pişen pilava tavuk göğsü, badem, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü de ekleyip karıştıralım.
  6. Tepsimizi alalım üzerini yeterlice yağlayıp 1 yufka serpelim üzerine bir fırça sayesinde yağ sürüp, ikinci yufkamızı da serpip pirinç karışımımızı ekleyelim ve güzelce yayalım.
  7. Yaydığımız pirinçlerin üzerine bir yufka daha serpip üzerini yeterlice kızarması için yağlayıp çörek otunu serpelim.
  8. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yufkamız kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun
    ☺
    .
Yufkayla Perde Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı