Zamanlar, anayasanın 30. maddesinin “ebeveynlerin çocukları koruma, talimat verme ve eğitme hakkını” belirleyen uygulanması için olgunlaşmıştır. Bir y

Abel

New member
“Sanat. 30. Çocukları korumak, talimat vermek ve eğitmek (…) »». Anayasa'nın yürürlüğe girmesinden neredeyse seksen yıl sonra, bu anayasal ilkenin, eğitim ve dolayısıyla okula ilişkin olarak belirleyici bir kısmı yok olmaya devam etmektedir.

İle ilgili
Davide Fent

Yayınladı 6 Haziran 2025, 17:20

Devlet, sadece aynı makalede kurulan “ebeveynlerin yetersizliğine” müdahale etmek yerine, kuralın eğitiminde ve ilk olarak bacak gerginliğine girer.

Faşist rejimin koşulsuz varisi La Repubblica, devletin herkese kendi personelini tekdüze ve farklılaşmamış bir teoride sağladığı okul hizmetinin yarı-monopolünü korumayı seçti.

Sabaudo Krallığı ile İtalya'ya giren Fransız geleneğinin tekelidir. Tarihte, 1791'de Ulusal Meclis tarafından karar verilen ve daha sonra 1792'de Condorcet tarafından demiryolu limanı Sur La Talimat Publique'de ilk kez okulun “benzersiz, özgür ve tarafsız” olması gerektiği tespit edildiği. Faşizm onu genişletti ve tamamladı. O zaman bu miranın herhangi bir siyasi güç tarafından sorgulanmadığı, daha ziyade faşist sonrası partilerin tüm konuşlandırılmasıyla kendisinin yapılması, belki de İtalya'da bu kadar yaygın olan inancı açıklayabilir, okulun devletin tipik bir görevidir: başka yerlerde var olmayan bir fikir. Demokratik ve Cumhuriyetçi İtalya'da bile, ebeveynler, sanatın tam aksine, eğitim açısından seçimlerden dışlanmaya devam etmişlerdir. 30.

Bunu kendi pahasına yapamadıkları sürece, aslında, İtalya'daki ebeveynlerin hangi okuldan ve hangi öğretmenlerin çocuklarına talimat vereceğini seçmek için hiçbir yolu yoktur. Anayasanın yürürlüğe girmesinden sadece 52 yıl sonra, 2000 yılı N.62 yasasıyla, nihayet “Ulusal Eğitim Sistemi (…) devlet okullarından, özel ve yerel makamlardan oluştuğu” kabul edildi. Dolayısıyla eşit okullar devlet okullarından daha az değil. Bununla birlikte, aynı yasada, “Anayasa'ya göre,” kuruluşların ve özel bireylerin devlet için suçlamalar olmadan okullar ve özel bireyler kurma hakkına sahip oldukları “, 33. maddenin hükümleri, her zaman hem devlet olmayan okullara hem de okul arkadaşlarının ve öğrencilerinin ailelerine herhangi bir ekonomik yardımı reddetmek için kullanılan bir ifadeyi tekrarlamıştır. Böylece bu sanat. 30 Ebeveynleri kağıt üzerinde tanır, çünkü egzersizi için gerekli koşullar yaratılmamıştır.

Ayrıca, bir tekel durumunda, kullanıcının egemenliğinin ve bu nedenle ne satın alacağınızı veya satın almamayı seçme hakkının, sunulan varlığın veya hizmetin kalite kontrolü için en etkili araç olduğuna da dikkat edilmelidir. Bu, özgür veya yarı taraflı devlet okulunun devlet tekeli için de geçerlidir. Öğrencilerin ailelerinin beğenisi ya da olmaması sayılmaz. Devlet okulundaki öğretimin kalitesi konusunda – öğretmenlerin pozisyonlarının aldatılan yıllık atlıkarıncasının sonuçlarıyla da yüklenir – kullanıcının sözü yoktur. Devlet okulunda yetenekli ve motive olmuş öğretmenlerin olduğu kesinlikle doğrudur, ancak bilinçleri olmasa da hiçbir şey onları böyle olmaya itmez. Kimse onları olmayan başkaları yerine açıkça tercih edemez.

Bakanın son bildirimlerine, “eşit okulların kamu hizmeti” nin doğasını yineleyen Giuseppe Valditara'ya, daha az varlıklı olanlara bile eğitim seçimi özgürlüğünü sağlamak için “okul kuponunun” tanıtımını önerdi, siyasetçilerin ve sendikacıların özel okulların () özel okulların () finansmanı ile ilgili olarak, devlet okullarının sağlanması.

Her şeyden önce, bunların özel okullar değil, eşit okulların (Ex Law 62/2000) ve 750 milyonla eşit olan 750.000 öğrenciye atanan, devletin her birine yaklaşık 1000 avro atıfta bulunduğu ve yaklaşık 6.000 tasarruf ettiği, ebeveynler tarafından okula ödenmesi. Bu nedenle, devlet okullarından gelen fonların çıkarıldığını tekrarlamak doğru değildir; Gerçekten de daha fazla öğrenci eşit okullara gider ve devletin devlet okulları için daha fazla fon bulunması gerekir.

Bir şey varsa, sorun ortaya çıkar, sendikalar ve uğursuzluk tarafından paradoksal bir şekilde göz ardı edilirse, daha az varlıklı ebeveynlerin mevcut yapamayacağı ya da çocukları için eğitim özgürlüğü ve okulun anayasa yasasından yoksun bırakılamayan veya eşit okullara erişemedikleri (Maddeler 30,31).

Bu bağlamda, tekrarlayan Bakan Luigi Berlinguer bile: “Eşitlik yasası sol bir yasadır, çünkü daha az varlıklı yasaların aksi takdirde ekonomik olanları olanlar için ayrılacak eğitim tekliflerine sahip olmasına izin verir” dinleme bulamadı.

Aslında, bu eşitlik hukukunun en önemli yenilikiydi: aynı zamanda daha az varlıklı devlet okulları ve eşit okullar arasında seçim yapmasına izin vermek, ancak sonraki on yıllarda en çok ihmal edilen prensipti. Eşit okulların destekçileri ile eşit okulların destekçileri arasındaki tartışmalara ya da devleti veya kiliseyi öğretme özgürlüğü arasındaki tarihsel çatışmaya devam etmeyi tercih etti.

Dezavantajlı ailelerin sağlanmasında ciddi ayrımcılığı sona erdirme kurumsal görevi, eğitim haklarını “özgürlüğü ve eşitliği etkili bir şekilde sınırlayan ekonomik ve sosyal engelleri ortadan kaldırarak” ihlal etmiştir (Anayasanın 3. Art. Son zamanlarda bile, son mali yasanın onaylanması vesilesiyle, değişiklikler “daha az iyi aileler için okul kuponu” lehine sunuldu, ancak ciddi bir kişinin kalıcılığının kanıtı olarak toplandı.

Haklara yönelik ideolojik ön karar – ebeveynlerin eğitim görevleri.