Arabaşı Çorbası

bencede

New member
Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Gereçler

• 2 kesim but (az yaptığım için 2 kesim kâfi oldu ,fazlaca ölçülü yapacaksanız bütün tavuk kullanabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ( göz sonucu koyuyorum ben)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un (mısır unu ile yaparsanız daha lezzetli olur)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (lezzet vermesi için ekledim ,koymayabilirsiniz)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı tarçın (tavsiye ederim kesinlikle ekleyin)
Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. öncedena düdüklü tencereye tavuklarımızı koyalım üzerini örtecek biçimde su ekleyip haşlamaya bırakalım.
  2. Tenceremize tereyağı,sıvı yağ ve unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. ondan sonrasında üzerine salça ve rendelediğimiz soğanı ekleyip düzgünce kavuralım(soğanı rendelememizin niçini çorbanın pürüzsüz olması için)
  4. Haşladığımız tavuğun suyunu süzgeçten geçirip çorbamıza ek edelim ,üzerine ek olarak 1,5 su bardağı olağan su ekleyip yüksek ateşte kaynayana kadar pişirelim. (sadece tavuk suyu olunca tadı ağır oluyor o yüzden biraz olağan su ekliyoruz )
  5. Kaynayan çorbamıza baharatlarımızı ve elimizle ditdiğimiz tavuklarımızı ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  6. En son üzerine biraz limon biraz pul biber ekleyip servis edebilirsiniz. ???? ????????????Afiyet olsun????????????.
Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı