Ekşili Köfte Tanımı

bencede

New member
Ekşili Köfte Tanımı İçin Materyaller

• 200 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kadar ince bulgur
  • Kekik
  • Nane
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 10 bardak kadar su
Terbiyesi için

• 1,5 bardak kadar yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 limon
Ekşili Köfte Tanımı Yapılışı

1. Dana kıymamızı bir kaba alalım.
  2. İçerisine soğanımızı ve sarımsağımızı rendeliyelim.
  3. Akabinde ince bulgurumuzu ekliyelim.
  4. 1 yemek kaşığı kadar un ekliyelim. Kimyon, tuz, karabiber, pulbiber, tatlı biber eklenerek güzelce yoğrulur.
  5. Yoğrulan kıymamızı misket küçüklüğünde elimizle ovalıyalım.
  6. Bir tepsiyi unluyalım ve köfteleri ünlü olan tepsiye yayalım ortada tepsimizi sallıyalım.Köftelerimizin hepsi unlansın diye. Ne kadar küçük yuvalarsak tadı daha hoş olucaktır.
  7. Tenceremize 10 bardak kadar su ek edelim bir taşım kaynadıkdan sonda küp küp doğranmış patateslerimizi ekliyelim.
  8. Bir kaç taşım daha kaynadıkdan daha sonra yavaş yavaş köftelerimize katalım.
  9. Bir kaç dakika kaynamasını bekliyelim bu sırada terbiyemizi hazırlıyalım.
  10. Bir kaba 1, 5 bardak kadar yoğurt 2 yemek kaşığı un 1 adet yumurta sarışını ek edip limon sıkalım ve uygunca karıştıralım topak topak olmasın dikkat edelim gerekirse mikserle çırpabiliriz.
  11. Kaynayan yemeğimizin suyundan 1 yahut 2 kepçe alıp terbiyemizin üzerine katalım.
  12. Terbiyemizi terkrardan karıştırım çorbamız ile birleştirelim bu esnada yavaş yavaş dökmeye ihtimam gösterelim.
  13. Çorbamızın kesilmemesi için tavamıza 100 gram kadar tereyağını alıp pul biber ve nane kızdıralım.
  14. Kaynayan çorbamıza ekliyelim çorbamızın patatesi köftesi piştikden daha sonra ocakdan alalım afiyetler olsun.
    22 aylık bebeğimin fazlaca sevdiği bir tanımdır. Denenmiş bir tanımdır gönül rahatlığı ile deniyebilirsiniz. Eksiliğine bakılırsa limon ekliyebilirsiniz. İçerisinde havuç bezelyede girebilir ben çorba olmasını istediğim için yalnızca patates ekledim patates eklemedende sade köfteli terbiyede yapıyorum o biçimdede deniyebilirsiniz yeni tanımlarla buluşturucağım sizleri takipde kalabilirsiniz teşekkürler şimdiden ????.