Elbette gerekli bir değişiklik

Abel

New member
Sara Campanella'nın trajik ölümü, okullarda ataerkil kültür ve eğitim konusundaki tartışmayı yeniden canlandırıyor.

İle ilgili 
Editoryal personel haberleri.it 
Yayınladı 2 Nisan 2025, 01:33

Kolektif bilincini sallayan bir femisi

Sadece 22 yaşında genç bir adam olan Sara Campanella'nın femikeri ile ilgili son haberler, derinden sarsıldı. Kursun bir meslektaşı tarafından sokakta öldürülen ölümü, toplumumuza hala nüfuz eden cinsiyete dayalı şiddet ve ataerkil kültür hakkında önemli bir tartışmayı yeniden açtı. Demokrat Parti Sekreteri Elly Schlein, Sara'nın ailesine yakınlığını ifade ederek, sadece sonuçlarla değil, aynı zamanda bu yıkıcı fenomenin kökleriyle de yüzleşmenin öneminin altını çizdi.

Erkek mülkiyet kültürü

Schlein, cinsiyet şiddetine karşı mücadelede merkezi bir tema olan erkek mülkiyet kültüründe nasıl geri kalmışlığın olmadığını vurguladı. “Baskı, önleme olmadan yeterli değil,” dedi, derin bir kültürel değişime olan ihtiyacı vurgulayarak. Kurumların daha ciddi yasalar uygulamakla sınırlı olmaması, aynı zamanda kadınların beden ve yaşamı üzerindeki ataerkil fikrini ortadan kaldırabilecek eğitim programlarına yatırım yapmaları esastır. Etkililik ve farklılıklar için eğitim, bilinçli ve saygılı bir nesil oluşturmak için okul programlarının ayrılmaz bir parçası haline gelmelidir.

Duyuşsal Eğitim: Değişim için Adım

5 yıldızlı hareket, okulun ilk yıllarından bu yana duygusal bir eğitimin önemini yineledi. Parti parlamenterleri, yeterli eğitim olmadan, kadınlara vurmaya devam eden şiddet izini durdurmanın mümkün olmayacağını ilan ettiler. “Sara'yı son yapalım!”, Kadınların hayır demekten çekinmeyin ve erkeklerin davranışlarının ne zaman toksik hale geldiğini tanımayı öğrendiklerini vurguladılar. Karşılıklı saygının norm haline geldiği bir toplum sadece hedeflenen eğitim yoluyla inşa edilebilir.

Gelecek için kolektif bir taahhüt

Sara Campanella'nın ölümü sadece hatırlanması gereken üzücü bir bölüm olmakla kalmamalı, aynı zamanda gerçek bir değişiklik için bir başlangıç noktasını temsil etmelidir. Herkesin kolektif taahhüdüne ihtiyaç vardır: kurumlar, okullar, aileler ve sivil toplum. Ancak bu şekilde, kadınların korkusuz, herkesin haklarını tanıyan ve saygı duyan bir toplumda yaşayabilecekleri bir gelecek inşa etmeyi umabiliriz. Yol uzundur, ancak eğitim ve farkındalığa doğru her adım özgürlüğe doğru bir adımdır.