Google, yeni işletim sistemi için başlangıç tarihini onaylıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Birkaç hafta içinde

Google, Android 16'nın başlangıç tarihini onayladı

14.05.2025 – 11:14Okuma Süresi: 2 dakika.

Image Images 0806960898

Resmi büyütmek

Android 16, yeni “Malzeme 3 Etkileyici” tasarım dilini tanıtıyor. (Kaynak: ImaGo / Pavlo Gonchar / SOPA görüntüleri)

Android 16, Google'ın onayladığı gibi Haziran ayında yayınlanacak. Kesin bir tarih hala eksik. Ama ipuçları var.

Google söylentilere son verdi ve Android 16'nın son sürümünün Haziran ayında piyasaya sürüleceğini doğruladı. Grup, “Android Authority” dergisi tarafından bildirildiği gibi “Android Show” etkinliğinden kısa bir süre önce duyurdu.

Şirket kesin bir tarih çağırmadı, ancak önceki bilgilere göre, 3 Haziran olası bir başlangıç tarihi olarak harekete geçti. Bu, birkaç hafta içinde uzun zamandır Awaited işletim sisteminin kullanıcılar tarafından sunulacağı sağlanacaktır. Google muhtemelen 20 Mayıs'ta başlayacak olan Google I/O geliştirici konferansında kesin çıkış tarihini açıklayacak.

Önceki sürümlerde olduğu gibi, Android güncellemesi ilk olarak Google'ın Pixel cihazları için yayınlanır. Samsung gibi diğer üreticiler daha sonra takip ediyor. Ancak, bu cihazlar için işletim sisteminin ilk beta sürümleri Mayıs ayında hala mevcut olabilir.

Google henüz Android 16'nın tüm ayrıntılarını henüz açıklamamış olsa da, bazı yeni işlevler zaten biliniyor. Bu şunları içerir:

Google'ın açıkladığı gibi, Android 16'da da temel bir değişiklik olacak. “Malzeme 3 Expressive” tasarımı, yıllardır en çarpıcı optik revizyon olmuştur. İnovasyon özellikle genç kullanıcılara yönelik olmalıdır – güçlü renkler, eğlenceli animasyonlar ve daha duygusal bir kullanıcı adresi.

Android 16, genellikle yaz sonu veya sonbaharda yayınlanan önceki sürümlerden çok daha erken görünür. Google, daha fazla üreticinin yeni akıllı telefonlarını en yeni Android sürümüyle doğrudan teslim edebilmesini sağlamak istiyor. Şimdiye kadar, birçok en iyi akıllı telefon en son Android güncellemesi için birkaç ay beklemek zorunda kaldı.