Hüzünlü Öyküsü Olan – Ezo Gelin Çorbası

bencede

New member
Hüzünlü Kıssası Olan – Ezo Gelin Çorbası Tanımı İçin Materyaller

• 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 Türk kahve fincanı bulgur
  • Yarım Türk kahve fincanı pirinç
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, nane, karabiber ve kırmızı toz biber
Hüzünlü Öyküsü Olan – Ezo Gelin Çorbası Tanımı Yapılışı

1. Ben genel tanımlardan biraz farklı yapıyorum ancak bir dahade epeyce beğeniliyor, daha çabuk oluyor ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmiyor.
  2. Birinci evvel zeytin yağını tencere alın ve doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun daha sonradan tereyağını ekleyin.
  3. yavaşça kavurduk dan daha sonra salçayı ek edin ve devam kavurun.
  4. ondan sonrasında üzerine yıkanmış kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci ekleyerek devam karıştırın.
  5. Artık üzerine su ek edin ve en son baharatları ekleyin. Ben maalesef ölçmedim fakat tencere epey dolu olmasın. Yaklaşık 1-1, 5 litre ortası olabilir.
  6. İçindeki gereçler yumuşayana kadar pişirin. Ben bir daha düdüklü tencerem de pişirdim.
  7. Daha çabuk oluyor ancak dikkat edin fazlaca fazla uzun ve yüksek ateşte pişirmeyin yoksa hayli ezilmiş oluyor.
  8. Bu çorbada bakliyatlar yavaşça iri olursa daha lezzetli oluyor.
Not: olağanda başka bir tavada un, tereyağı ve biraz sıvı yağı baharatlarla birlikte kavurup çorbaya daha sonradan ekleniliyor. Lakin ben çocukların öğle uykularında yemekleri yaptığım. İçin, bu biçimde yapıyorum ve bir dahade fazlaca lezzetli oluyor.Eğer sizde bu çorbayı denerseniz ve bana da fotoğraf yollarsanız yahut yorumlarsanız sevinirim????.

Helal beğenilen olsun.