Süt Burger

Bakec

New member
Süt Burger Tanımı İçin Gereçler

Pancake için;

• 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
Labneli krema için;

• 100 ml krema
  • 100 ml labne
  • 1 paket kremşanti ( toz haliyle kullanılacak )
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;

• 80 gram bitter çikolata
  • 80 gram sütlü çikolata
Süt Burger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle iç kremayı hazırlayalım gerekli gereçleri uygun bir kap içerisinde katılaşana kadar mikserle çırpalım buzdolabına kaldıralım.
  2. Pancake için gerekli tüm gereçleri mikser ile homajen kıvama gelene kadar çırpalım. (hamurun kıvamı epey ağır yada fazlaca sıvı olmasın. )
  3. Krep tavasını ısıtalım birer yemek kaşığı olacak biçimde dökelim ki pancakeklerimiz eşit olsun.
  4. Orta ateşli ocakta pişirelim. Biraz göz göz olunca spatula sayesinde karşıt çevirip biraz daha pişirelim.
  5. Hamurumuz bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
  6. Pancakeklerimiz soğuduktan daha sonra buzdolabına kaldırdığımız kremadan birinin içine bir tatlı kaşığı dolusu koyup ikinci pankeki üzerine kapatalım yavaşça bastıralımki kreması kendiliğinde hertarafına eşit yayılsın.
  7. Hepsini bu türlü bitirdikten daha sonra benmari adabı erittiğimiz çikolataya bir tarafını batırıp uygun bir tepsiye alalım. ( tepsinin altına yağlı kağıt sererseniz çikolatalarınızı yapışmadan daha rahat kaldırabilirsiniz. )
  8. Ben direk 10 dk kadar dondurucuya koyuyorum çikolata kısmı donunca alıp servis tabağına yerleştirdikten daha sonra buzdolabına kaldırıyorum istediğiniz vakit ordan servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Süt Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı