Thomas yemeğini sekiz yıldır su ısıtıcısında hazırlıyor ve şaşırtıcı derecede iyi çalışıyor

Ayden

Global Mod
Global Mod
yenilikçi kullanım
Thomas yemeğini sekiz yıldır su ısıtıcısında hazırlıyor ve şaşırtıcı derecede iyi çalışıyor

Kazanda yemek pişiriyor çünkü yapabiliyor: Aust’tan Thomas Götz zorunluluktan bir yaşam tarzı oluşturdu, şimdi Viyanalı eksen yayınevi buna uygun bir yemek kitabı yayınlıyor. Çorba fondü tarifi (solda) bunlardan 100 tanesinden biri.

© Eksen; Dragan Simiçeviç

suzanne baller

Ortak dairesindeki küçük bir mali kriz, Berlinli bir öğrencinin doğaçlama yapması gerektiği anlamına geliyordu: Su ısıtıcısında kaynamaya başladı ve ona bağlı kaldı. Şimdi su ısıtıcısı için 100 tarif içeren bir yemek kitabı görünecektir.

“Oğlum, bir ocağa ihtiyacın var!” Thomas ona artık yemeğini çaydanlıkta pişirdiğini söylediğinde annesi dedi. Bu, sekiz yıl önceydi ve bu pişirme varyantı onun için tek seçenekti. 36 yaşındaki “Ortak dairemin gazı kesilmişti, güç birliği yapmamıza rağmen faturayı ödeyemedik” diyor. “Öğrenciydim ve nispeten küçük bir aylık bütçem vardı.” Sıcak yemek hazırlayabilmek için doğaçlama yaptığı acil bir durum. Bu, Viyana yayınevi eksen Verlag’a Ekim 2018’de yayınlanacak uygun bir yemek kitabı çıkarması için ilham veren bir fikir haline geldi: “JOW – The Joy of Waterboiling”.

Aust’tan Thomas Götz’ün çaydanlığında yaptığı ilk yemek çok basitti, hazır bir çorba. Ama durmadı. “Bir noktada başka şeyler ortaya çıktı – yumurta kaynatmak, ilk makarna yemekleri gibi. Gerçek bir çorba için su ısıtıcısında soğan kızartma fikrini bulana kadar” diye hatırlıyor. Von Aust, Allgäu’da büyüdü, 14 yıldır Berlin’de yaşıyor ve kendi deyimiyle “gece hayatında çalışıyor”. Somut olarak bunun anlamı şudur: Berlin’deki Suicide Circle’daki “Chantal’ın Utanç Evi” adlı elektro partinin eş-düzenleyicilerinden biri olarak, PR çalışmalarını denetler.

“Sonsuz esneksiniz”

Aust uzun zamandan beri bir inanan haline geldi ve bir su ısıtıcısında yemek pişirmenin avantajlarını takdir etmeyi öğrendi. “Biri son derece esnek. Mutfağa ihtiyacım yok, sadece elektrik bağlantısına ihtiyacım var. Kullanımı ekonomik, satın alması ucuz, cihazım 20 Euro’ya mal oldu” diyor. Aslında, hala sekiz yıl önceki soba, “şaşırtıcı derecede sağlam bir cihaz”, diye övüyor von Aust. Yeni bir satın alım yaparken, gelecekteki su kaynatma şeflerine aşağıdakilere dikkat etmelerini önerir:

• En önemli: gizli bir ısıtma elemanı, çünkü artıklar açık bir ısıtma spiralinde yerleşebilir ve bu da cihazı “mat” eder.
  • Malzeme: Paslanmaz çelik çünkü ısıyı en iyi o tutar
  • Hacim: 1,5 litre, daha iyisi 1,7 litre
  • Tasarım tipi: Kapak, ne yaptığınızı görebilmeniz ve bir tahta kaşıkla iyi çalışabilmeniz için mümkün olduğunca geniş açılmalıdır.
Su ısıtıcısındaki sebzeler

Lisa Edi, “JOW – The Joy of Waterboiling” yemek kitabı için Christina Scheffenacker tarafından bir cam su ısıtıcısında yaratılan yemekleri fotoğrafladı, burada stilize bir sebze çorbası. Soso Phist, net ve yaratıcı kitap tasarımını yarattı.

© Eksen

Su ısıtıcısını düşünen herkesin aklında çirkin bir mutfak aleti görüntüsü vardır. Von Aust bunun nedenini şöyle açıklıyor: “Su ısıtıcısını yenilikçi, günlük bir mutfak gereci olarak değil de tozlu ve kireçli olarak görmeniz daha çok zihinsel bir şey,” diye inanıyor. “Ama benim gibi su ısıtıcısını sadece su kaynatmak için değil her gün kullanıyorsanız, tıpkı bir tencere gibi her gün temizlersiniz.” Arkadaşlarının çaydanlıktan servis yapılmasına karşı ilk tepkilerini hâlâ hatırlıyor, “eğlenmekten biraz tiksinmeye kadar değişiyorlardı”. Ama bu hızla değişti. Von Aust’un şaheseri, iki çaydanlıkta sekiz konuk için üç çeşit yemek hazırlamaktı.

Sözde dezavantajlar avantajdır

Çaydanlığının sıcaklığının ayarlanamaması von Aust için sorun değil, tam tersi. “Yalnızca açık ve kapalı varyantlar var, ancak bu, hiçbir şeyin birdenbire çözülemeyeceği anlamına geliyor” diyor. “Mesela makarnayı kaynayan suya atıyorum, tuzunu atıyorum, karıştırıyorum ve beş dakika sonra tekrar çalıştırıyorum. Yoksa hiçbir şeyi dert etmem.”

Aust, uzun süredir yemek konusuyla uğraşıyor. İlk kez 2013 yılında, şimdi yemek kitabını yayınlayacak yayınevinin ortaya çıktığı sanatçı derneği Wiener Axis ile çalıştı. “O yıl ilk oyunum olan ‘The Frittate’in yapımcılığını ve prömiyerini yaptılar” diyor. Ve bu oldukça iyi gitti.

“Bir Thermomix 50 kat daha pahalı”

Axis yayınevi henüz genç olduğu için yemek kitabı üretimini desteklemek için 10.000 avroluk bir finansman hedefiyle bir Kickstarter kampanyası başlattı. Halihazırda 5000 avrodan biraz fazlası toplandı. Von Aust, “Projenin daha iyi tanınmasına ve genç bir yayıncı için gerekli olabilecek bir güvenlik görevi görüyor” diyor. “Yemek kitabı kesinlikle Ekim ayında çıkacak.” Pek çok okuyucunun bu pişirme yöntemini deneyeceğini umuyor. “Kitapta çok fazla yürek, ruh ve genç usta yetenek olduğu için” diye açıklıyor, “ve Thermomix gibi bir su ısıtıcısının 50 katına mal olan bir cihazın neden olduğunu gördüğünüzde…”

Aust’un ebeveynleri uzun zaman önce su ısıtıcısıyla barıştı ve oğullarının pişirme tekniğini kabul etti – o sadece onları ikna etti. “İlk başta çok ama çok şüpheciydiler. Sonra aynı yemeği indüksiyonlu ocakta ve su ısıtıcısında yaptım ve hangisinin nereden geldiğini anlayamadılar. Sonra da ‘Peki, o zaman yapıyorsun’ dediler. sonuçta.'”

su ısıtıcısı testi: Su ısıtıcısı karşılaştırması için buraya tıklayın.

#Konular