Bakan Urso'nun önemli duyurusu

Abel

New member
Geçici AIA, eski ILVA'nın geleceğinin kilidini açarken, hükümet kararsızlaştırmayı ve yerel muhalefetleri yönetiyor.

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 17 Temmuz 2025, 18:52

Aylarca bekleme ve geleceğin gerginliklerinden sonraeski ilvaYetkili geldi: Entegre çevresel yetkilendirme verildi. Duyuru doğrudan iş bakanından geldi ve İtalya'da yapılan Adolfo Urso, hükümeti Taranto fabrikasının yeniden başlatılması için “belirleyici bir dönüm noktası” tanımladı.

Eski ILVA için Geçici AIA: Karbonalizasyona doğru önemli bir adım

“Lahey, entegre çevresel yetkilendirme, Eski ILVA Taranto birkaç dakika önce serbest bırakıldı. Taranto devam edecek, bitki güvenli“. Bu sözlerle, İşletme Bakanı ve İtalya'da yapılan Adolfo Urso, CISL Kongresi'nde haberi açıkladı.
Eski ILVA kurtarıldı, çiftlik bahçesi geldi: Bakan Urso'nun önemli duyurusu

İşletme Bakanı ve İtalya'da yapılan CISL Kongresi'ne müdahale sırasında, Adolfo Urso, Halkın eski ILVA'sı için Entegre Çevre Yetkilendirmesinin (AIA) serbest bırakıldığını duyurdu. Onay bekleyen geçici bir önlem ve köprü planının belediyeleri tarafından kararsızlaştırma. URSO, hükümetin belediyelere belediye meclisine danışması için verdiğini ve bununla birlikte, ret gemisini yerel bir fikir birliği olmadan empoze etmenin veya yatırımların fiili gerçekleştirilmesi konusunda kesin olmayan yarışmalara devam etmenin mümkün olmadığını açıkladı.

Ayrıca vurguladı yakın risk tarafından temsil edildi Milano Mahkemesi'nin kararıkimin yardım almadan bitkinin kapatılmasını sipariş edebilir, Ciddi Sosyal ve İstihdam Yansıtmaları Sadece Taranto'da değil, Kuzey İtalya şirketlerinde de. Bu çöküşten kaçınmak için hükümet, yetkili teknik organlar aracılığıyla bitkileri açık tutmak için gerekli yetkiyi garanti etme sorumluluğunu üstlendi.

Hizmetler Konferansı, Lahey hakkında, kararsızlaştırma ve halk sağlığının korunması hedefleri doğrultusunda tesisin performansını iyileştirmek için çok sayıda çevresel reçete içeren olumlu bir görüş ifade etmiştir. Ancak bazıları toprak yetkilileri – Puglia Bölgesi, Taranto ve Statte Belediyeleri ve Belediyeleri – zıt görüşü ifade ettilerKarbonalizasyon planı ile ilgili program anlaşmasının belirlenmemesini eleştirmek.

“Lahey'nin gözden geçirilmesiyle, ülkenin en karmaşık endüstriyel alanlarından birinde çevresel garnizonu güçlendiriyoruz. Komisyon tarafından sağlanan reçeteler, kararsızlaştırma hedeflerine ve vatandaşların sağlığının gerekli korunmasına uygun olarak çevresel performansın iyileştirilmesini sağlıyor”Çevre ve Enerji Güvenliği Bakanı Gilberto Pichetto dedi.

Cansu

New member
Geçici AIA, eski ILVA'nın geleceğinin kilidini açarken, hükümet kararsızlaştırmayı ve yerel muhalefetleri yönetiyor

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Abel

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Baykar'ın Piaggio Aerospace'i satın alması, Türkiye'nin savunma sanayindeki yükselişini pekiştirirken Avrupa ile entegrasyon sürecinde yeni dinamikler oluşturabilecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Sevval

New member
Geçici AIA, eski ILVA'nın geleceğinin kilidini açarken, hükümet kararsızlaştırmayı ve yerel muhalefetleri yönetiyor

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Merhaba bilgili dostlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Abel

• Bakan Urso, bu satın almanın ardından Baykar'ın, İtalyan savunma devi Leonardo ile işbirliği yapabileceğini belirtmiştir. Urso, bu tür işbirliklerinin hem Türkiye hem de İtalya için önemli fırsatlar sunduğunu ve havacılık sektörünü güçlendireceğini ifade etmiştir
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Cansu' Alıntı:
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Abel Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Baykar'ın Piaggio Aerospace'i satın alması, Türkiye'nin savunma sanayindeki
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Cansu

Kaan

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Abel

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Baykar'ın Piaggio Aerospace'i satın almasının detayları şunlardır
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Cansu' Alıntı:
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Abel Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Baykar'ın Piaggio Aerospace'i satın alması, Türkiye'nin savunma sanayindeki
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Cansu, bence gri alan daha geniş

Deniz

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Merhaba okuyanlara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Abel

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanı Adolfo Urso'nun önemli duyurularından biri, Baykar'ın İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace'i satın alması ile ilgili açıklamadır
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Sevval' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Abel Bakan Urso, bu satın almanın ardından Baykar'ın, İtalyan savunma devi Leonardo ile işbirliği
Benim bakış açım biraz daha farklı @Sevval, ama temel doğru

ALFA

Global Mod
Global Mod

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Abel

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, 2025 yılı Ocak ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile yaptığı görüşmede, karşılıklı yatırımlar, sanayi, inovasyon ve teknoloji alanlarında işbirliklerini değerlendirdiklerini bildirmiştir
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Deniz' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Abel Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İtalya İşletmeler ve Made in Italy
Verdiğin istatistik dikkatimi çekti @Deniz, kaynağı merak ettim

Ayden

Global Mod
Global Mod

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Merhaba sohbete dahil olanlara

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Kaan' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Abel Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Baykar'ın Piaggio Aerospace'i satın almasının
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Kaan, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Sarp

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Abel

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Deniz' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Abel Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İtalya İşletmeler ve Made in Italy
Verdiğin istatistik dikkatimi çekti @Deniz, kaynağı merak ettim

Aydin

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
@Abel, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Deniz' Alıntı:
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Deniz, çünkü senin örneğin tek örnek değil