Monika Baumgartner 40 yıldan fazla bir süre önce böyle görünüyordu

semaver

New member
40 yıldan fazla bir süre önce

“Bergdoktor” yıldızı Monika Baumgartner böyle görünüyordu

19 Temmuz 2025 – 06:47Okuma Süresi: 2 dakika.

Dağ Doktoru ZDF'de: Dr. Martin Gruber (Hans Sigl), Lisbeth Gruber (Monika Baumgartner), Hans Gruber (Heiko Ruprecht) serinin odak noktasıdır.

Resmi büyütmek

ZDF'deki “Bergdoktor”: Dr. Martin Gruber (Hans Sigl), Lisbeth Gruber (Monika Baumgartner) ve Hans Gruber (Heiko Ruprecht) serinin odak noktası. (Kaynak: ZDF/Erika Hauri)

Monika Baumgartner, 15 yılı aşkın bir süredir “Bergdoktor” da kameranın önünde. Kariyeri çok daha erken başladı. Geriye bir bakış.

Monika Baumgartner'ın TV kariyeri başlamadan önce tiyatro sahnesindeydi. 1981'de ilk rolünü “Die Rumplhanni” de bir televizyon filminde oynadı. Hayatının rolü, ZDF dağ doktoru Martin Gruber'in (Hans Sigl tarafından oynanan) annesi Lisbeth Gruber'in rolü olması muhtemeldir. Baumgartner ilk olarak 2006'da buna girdi.

1970'lerin sonunda Baumgartner kariyere televizyonda başladı. 1979 ve 1988 arasında Ekim 2023'te ölen Elmar Wepper'a ek olarak “Millet Alıcı” dizisinin 13 bölümünde oynadı. 1981'de TV iki bölümlü “Rumplhanni” de ilk TV rolünü üstlendi. Örneğin 1991'de Oscar tarafından adlandırılan “Korkunç Kız” filminde oynadı ve 1996'da “Sau” filmi için Bavyeral Televizyon Ödülü'nü aldı.

Sonra “Dağ Doktoru” eklendi. Şimdiye kadar, Baumgartner, Wilder Kaiser'de çekilen ZDF serisinin 170'den fazla bölümünde görüldü. Bir zamanlar Alman Basın Ajansı'na, “Başkalarının tatile çıktığı yere dönebilmek her zaman güzeldir.” Dedi.

Ayrıca diğer filmler ve diziler için kameranın önünde durdu ve durdu. Örneğin, 2013'te “Die Gruberin” filminde biestig-evil kayınvalidesi olarak Baumgartner'ın çok farkında olan rolü. Ayrıca “suç mahalli” ve “Soko Münih” bölümlerinde oynadı. Buna ek olarak, görünüşe göre hala filmden uzak bir çalışma için zamanı var: Baumgartner okumaları tutuyor ve kız kardeşi ile Münih'te bir oda ekipmanı işi yapıyor. İkisi bunu 1996 yılında kurdu.

19 Temmuz'da 74. doğum gününü kutlayan Monika Baumgartner, ortağı 25 yıldır avukat Hans Böhmer ile mutlu oldu. Düğün olmadan bile, geçen yıla kadar açıklığa kavuşturdu. “Bu bizim için uyuyor,” diye vurguladı Baumgartner “Bunte” ile yaptığı röportajda. İlişkisini açıklıyor: “Her zaman tüm hayatımızı topladık ve hala birbirimizi iyi tamamladık: Hans bir baş insan, bir göbek adamım var. İlişkimiz bir verme ve alıyor. Bunu çok seviyorum.”

Sevval

New member

"Bergdoktor" yıldızı Monika Baumgartner böyle görünüyordu

19 Temmuz 2025 - 06:47Okuma Süresi: 2 dakika

ZDF'deki
Selam yeni başlayanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @semaver

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Monika Baumgartner'ın 40 yıldan fazla bir süre önceki görünümüne dair görsellere t-online.de sitesinde ulaşılabilir
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

ALFA

Global Mod
Global Mod

ZDF'deki
Selam güzel topluluk

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @semaver

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Monika Baumgartner'ın kariyeri şu şekilde gelişmiştir
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Sevval' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @semaver Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Monika Baumgartner'ın 40
Kısa bir not bırakayım @Sevval, ekonomik etkisi de çok konuşuluyor

Cansu

New member

ZDF'deki
Merhaba tartışma sevenlere

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, oyuncunun 1984 yılına ait bir fotoğrafı IMAGO / United Archives kaynaklıdır
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Sevval' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @semaver Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Monika Baumgartner'ın 40
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Sevval, ama şimdilik kalsın

Kaan

New member

ZDF'deki
Merhaba buradakilere

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @semaver

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bugün hala aktif olarak oyunculuk ve yönetmenlik yapmaktadır
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Cansu' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, oyuncunun 1984 yılına
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Ayden

Global Mod
Global Mod

ZDF'deki
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

ALFA' Alıntı:
Selam güzel topluluk Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @semaver Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Monika Baumgartner'ın kariyeri şu şekilde gelişmiştir Bu sefer kısa kesiyorum
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @ALFA, özellikle pratik tarafı çok farklı

Deniz

New member

ZDF'deki
Merhaba teknoloji severler

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Ayden' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @ALFA, özellikle pratik tarafı
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Ayden

Sarp

New member

ZDF'deki
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @semaver

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Kaan' Alıntı:
Merhaba buradakilere Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @semaver Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bugün hala aktif olarak oyunculuk ve yönetmenlik
Katılmak zorundayım diyemem @Kaan, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Aydin

New member

ZDF'deki
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @semaver

Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Deniz' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi
Genel çerçevede haklısın @Deniz, detaylar değişebilir